2006 yılından itibaren faaliyet gösteren Arkas Bunker, Arkas isminin yansıttığı güven ve kalite ile hızlı ve güvenilir denizcilik yakıt ikmal hizmeti sunmaktadır. Filosundaki tamamı kendine ait, çift cidar ve uluslararası kriterlere uygun altı tanker ile bugüne kadar 25 binin üzerinde gemiye yakıt ikmali gerçekleştirmiştir.

Sürdürülebilirlik konusunda öncü adımlar atan Arkas Bunker, International Bunker Industry Association (IBIA) üyesi ve Türkiye’de denizcilik yakıtları alanında Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikası (ISCC) alan ilk şirket olarak, Türkiye’nin ilk Biyo yakıt ikmalini gerçekleştirmiştir.

Arkas Bunker, güçlü iş birlikleri ve deneyimli ekibi sayesinde çevreye duyarlı, memnuniyeti ön planda tutan, iş ahlakı ve disiplinden ödün vermeden sürdürülebilir denizcilik yakıtlarındaki iş ortağınız olmaya devam edecektir.

İlkler

1. EPDK Birincisi (2012)

Kuruluşundan itibaren 6 sene gibi kısa bir sürede Arkas Bunker sektör liderliğini ele geçirmiştir.

Arkas Bunker, EPDK’nın hazırladığı 2012 Petrol Piyasası Raporu’na göre yakıt satış rakamları baz alındığında 480 bin 277 ton ile transit ihrakiye satışlarında birinci oldu.

(Not: aşağıdaki haber linkinden alıntı yapılmıştır)

https://medya.arkas.com.tr/arkas-petrol-epdk-nin-petrol-piyasasi-raporu-nda-kendi-kategorisinin-birincisi/

 

2. Türkiye’nin en büyük yakıt ikmal tankeri (Kasım 2015)

Arkas Bunker’ın kendine ait 6. yakıt ikmal tankeri Çeşme, Kasım ayında filoya katılarak hizmet vermeye başlamıştır. “M/T Çeşme” Arkas Petrol filosundaki diğer 5 tanker gibi Türk bayraklı ve çift cidarlıdır. 90 metre boyundaki tanker 4 bin137 (deadweight) ton kapasiteye sahiptir.

(Not: aşağıdaki haber linkinden alıntı yapılmıştır)

https://medya.arkas.com.tr/arkas-petrol-turkiye-nin-en-buyuk-yakit-ikmal-tankeri-m-t-cesme-yi-filosuna-katti/

 

3. Çeşme en büyük ikmal; (Nisan 2016)

Arkas Bunker, filosundaki Türkiye’nin en büyük yakıt ikmal tankeri olan M/T Çeşme ile, petrol arama çalışması yapan dev gemiye yakıt ikmali gerçekleştirmiştir. Gemlik’te 2.130 ton marine gas oil ikmali yapan M/T Çeşme, Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük marine gas oil ikmalinin altına imzasını atmıştır.

(Not: aşağıdaki haber linkinden alıntı yapılmıştır)

https://medya.arkas.com.tr/arkas-petrol-dev-sondaj-gemisine-turkiye-nin-en-buyuk-deniz-motorini-ikmalini-gerceklestirdi/

 

4. Operasyon hızı en yüksek yakıt tankeri Bayraklı (Mart 2017)

Arkas Bunker, M/T Alaçatı ve M/T Bayraklı tanker yatırımları ile filosundaki tanker gemi sayısını 6’ya çıkartarak kapasitesini 18888 DWT’ye yükseltmiştir.

(Not: aşağıdaki haber linkinden alıntı yapılmıştır)

https://medya.arkas.com.tr/m-t-alacati-ve-m-t-bayrakli-arkas-petrol-filosuna-katildi/

 

5. ISCC ilk alan şirket

Arkas Holding iştiraklerinden Arkas Bunker denizcilik yakıtlarında sürdürülebilir iş modeli ile yoluna devam ederken, şirketlerin karbon emisyonunu azaltmalarına destek vermek üzere projelerine devam etmektedir. Çevre ve kaynakların korunması misyonu ile uyumlu olarak, ISCC’den alınan onay, dünyanın en itibarlı sertifikasyon programlarından biri olan uluslararası nitelikte, uygulamaya yönelik ve şeffaf bir sistem sağlamaktadır.

ISCC Sertifikası kriterleri arasında yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uyum, sürdürülebilir arazi kullanımı ve biyolojik çeşitliliğin korunması, sera gazı emisyonlarının ve diğer çevresel etkilerin azaltılması, insan haklarına ve işçi haklarına saygı, sorumlu su kullanımı ve yönetiminin yanı sıra tedarik zincirinde izlenebilirlik ve şeffaflık kriterlerine uyum yer almaktadır. Yenilenebilir enerji kaynakları, doğanın kendi evrimi içinde bir sonraki gün aynen mevcut olabilen enerji kaynağı olarak tanımlanmaktadır. Bu kaynaklar, karbondioksit emisyonlarını azaltarak çevrenin korunmasına yardımcı olmakta, yerli kaynaklar olmaları sebebiyle enerjide dışa bağımlılığın azalmasına ve istihdamın artmasına katkıda bulunmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynakları aynı zamanda, fosil yakıt kullanılmadan üretildikleri için sürdürülebilir olup doğal gaz, kömür ve petrol gibi enerji kaynaklarının tükenmesini engellemekte ve çevreye daha az zararlı yakıtların kullanılmasını sağlamaktadır.

Dünya üzerinde yaklaşık 57.000 şirketin sahip olduğu ISCC’yi Türkiye’de denizcilik akaryakıtı sektöründe ilk alan firma olmanın haklı gururunu yaşayan Arkas Bunker, denizcilik yakıtlarında sürdürülebilir iş modeli ile yoluna devam ederken şirketlerin karbon emisyonunu azaltmalarına destek vermek üzere projelerine devam ediyor.

(Not: aşağıdaki haber linkinden alıntı yapılmıştır)

https://medya.arkas.com.tr/arkas-bunkerdan-turkiyede-bir-ilk-arkas-bunker-turkiyede-denizcilik-yakitlarinda-surdurulebilirlik-sertifikasini-alan-ilk-yakit-ikmal-sirketi-oldu/

6. Arkas Bunker ile Türkiye’de Denizcilik Sektöründe İlk Kez Biyoyakıt Kullanımı Başladı

Arkas Bunker, Türk denizcilik sektöründe ilk biyoyakıt kullanımını başlattı. Arkas Line’ın konteyner gemisi Matilde A’ya gerçekleştirilen ikmalle, tamamen Türkiye’deki atıklardan üretilen ve çevreci biyobileşen içeren denizcilik yakıtı Türkiye’de ilk kez kullanılmaya başlandı. “Bio24F” ismi verilen yakıt, geminin yakıt sistemini değiştirmeden sektör regülasyonlarını karşılarken karbon salınımını önemli oranda düşürüyor.

https://medya.arkas.com.tr/news/hedefe-katki